Albrechtice – Božetice 1:0 (1:0)

27.03.2010 16:00

Generálkou na jarní část 1. B. třídy byl zápas s účastníkem sk. C. týmem Božetic, který okupuje čtvrtou příčku své skupiny. Pro naše hráče je tento tým nejenom známý, ale především nepříjemný soupeř. A tak poslední přípravné utkání mělo přinést opravdu fotbal na dobré úrovni. Zápas splnil po všech stránkách charakter ostré generální zkoušky.

Byl oboustranně tvrdý, byl vyrovnaný a hrán v poměrně dobrém tempu.

 Nutno říci, že soupeř měl v celkovém součtu větší držení míče. Pravděpodobně měl i větší počet gólových příležitostí. Ale naše mužstvo tento způsob zápasu lépe preferuje, než soupeře, který brání. Dobře organizovaná obrana s rychlým přechodem do útoku je pro albrechtické fotbalisty bližší než postupný útok. Rovněž tak standardní situace budou vždy doménou tohoto mužstva a tak je nasnadě co by mělo v budoucích zápasech toto mužstvo preferovat.

Sestava: Cihla - Hronek J., Kolář, Hronek Z. - Lidinský, Hejný, Řeřábek, Pícha, Heine - Vyskočil, Pilát

Střídali: Milota, Voneš, Hronek D, Marshall

Branka: 5´ Pilát

Řekli po utkání…

Hodnocení tohoto utkání bude asi jedno z těch milých povinností. Utkání se odehrálo dle scénáře, který jsme si sami stanovili. A sice dobrá defenzivní práce s kvalitním zužováním hřiště jak na šířku, tak i na délku hřiště. S dobrým a rychlým přechodem do útoku. Útok měl být veden na tři, maximálně čtyři přihrávky. V 5 minutě se povedl hned ten první, kdy po odebrání míče na naší půlce, šel míč po ose Heine - Řeřábek – Pilát. Posledně jmenovaný po kolmé přihrávce v samostatném úniku skóroval střelou k tyči. Těchto momentů bylo v utkání k vidění několik a tak i samotní hráči a zejména tolik kritizovaná záložní řada mohla být se svým výkonem spokojena.

V druhém poločase dle přípravného scénáře došlo k změnám jak v sestavě, tak i v rozestavení. Hra pak nebyla již tak sourodá. Přesto jsme pustili soupeře zhruba do dvou tutových šancí. Nutno říci, že opět po našich chybách v rozehrávce. Posledních patnáct minut jsme zkusili hru na tři útočníky a účelem bylo přimáčknout soupeře na jeho polovině. Jedinou vadou na kráse tohoto záměru bylo, že naši hráči přestože měli již menší počet hráčů v záložní řadě, nedokázali po přihrávce dostat dlouhým nákopem míč na polovinu soupeře a tam zůstat, respektive presováním donutit soupeře k chybám.

 -trenér-

 

Zpět