Kluky : Albrechtice "B"

28.03.2010 16:00

V neděli 28. 3. sehrálo naše B mužstvo svůj první přátelský zápas. Výsledek je hrozivý, ale vyjadřuje rozdíl v sehranosti a trénovanosti obou mužstev. Tým Kluk, které měli hrát svůj první mistrovský zápas (zápas byl pro terén zrušen) byl po všech stránkách lepší a sehranější. V druhém poločase, kdy byl zápas prakticky rozhodnutý, dostali příležitost také ostatní hráči domácího mužstva. A tak naše mužstvo mohlo odehrát druhý poločas důstojněji. Dlouholetý problém "B" mužstva je ten, že hráči se chovají jako totální profíci a ještě podceňují význam přípravy. Pokud mohu trochu hodnotit tento zápas z pohledu diváka tak v té hře nebylo nic co by se mi líbilo. Nasazení žádné, souhra nijaká a dovednosti s míčem nulové. Nejlepším hráčem byl asi Ondra Cihla (brankář "A" mužstva!).
Kluky, které hrají o třídu níže než naši hráči, trénují od ledna. Scházejí se v počtu 15 - 18 hráčů. Naši profesionálové se nesešli ani jednou. Poctivě trénují jen Šabatka , Sewald, Kolařík. Ostatní hráči čekají, až se zazelená tráva a půjdou si kopnout. Nebudou přece běhat v zimě někde v lese. Vždyť je jim už 25 a někomu dokonce už 18. Brigády na hřišti, brigády na výdělek jim nic pochopitelně neříkají. Parta a nejenom fotbal, ale i zábava, která děla kolektiv jim také moc neříká. Je to hnus, který mi leží v hlavě již několik let. V oddílech kde jsem působil nebo mám blízké kontakty, bylo "B" mužstvo vždycky to co dělalo oddíl oddílem. Tam byla parta, tam byli brigády a sranda. A jejich "A" mužstva zabezpečovala kvalitu a třeba i naplňovala tribuny svou hrou, nebo soutěží.
V Albrechticích je to naopak. Béčko nezajímá, co kolik stojí, kolik času musí jiní strávit , aby tito hoši vyběhli v čistých dresech, na kvalitním trávníku a s lajnama, které mají jen ligouši. Pěkně s taškou půl hodiny před zápasem a po zápase ihned domu. Celkem logicky si pokládám otázku. Je taková parta a takové mužstvo potřeba v Albrechticích. Kdyby bylo áčko tvořeno s hráčů placených, nebo cizích tak bych podstatu pochopil, ale takto mi to nejde do hlavy,…proč béčko v Albrechticích je. Hrají tam dorostenci, které pak převedeme do áčka? Jsou tam chlapi, co již nemají na áčko a odehráli za Albrechtice mnoho zápasů a teď se jim nechce končit. Je to parta, která drží albrechtické pohromadě? Já tam nic nevidím.
To nejpodstatnější. Je divné, že když je přehraje mužstvo z nižší soutěže, že jim samotným to není trapné. Že nejsou naštvaný, že na hřišti byli za trapáky?
Sestava: Sewi - Kolářík, Šabatka, Kosík - Průša, Marcín, Cihla, Mikolášek, Gotfríd - Kužel, Polák
5 branek dostal Sewi z rohů, kdy střelci nebyli atakováni, neobsazeni,
1 branka padla z trestňáku a 1 ze hry.
„trenér“

 

Zpět